• Joop van Brakel: wegwerpmuziek om te bewaren
  • Van Brakel, ook uw antitainer !!!
  • Ab Heute, Joop van Brakel, Waste Management en meer
  • muziek is voor 20% trillende lucht en voor 80% identificatie

WASTE MANAGEMENT (Art Dept)

“ZONDE OM WEG TE GOOIEN”

Waste Management is een in samenstelling variërend collectief van bevlogen kunstenaars, recyclisten en charlatans onder de bezielende leiding van Ab Heute (op zich in zijn eentje al een collectief) met het gemeenschappelijke oogmerk om hergebruik tot een speerpunt te maken in het realiseren van nieuwe creaties, omdat zij in pathologische zin het creëren niet kunnen laten, maar tevens vinden dat van alles al voldoende, zo niet teveel voorhanden is in deze wereld. Aldus stellen zij zich ten doel, daar waar nieuwe werken ontstaan, elders merkbare slinking te doen plaatsvinden, opdat de moeizaam bereikte balans die de wereld van vandaag kenmerkt, niet verstoord worde.

Zo streven zij onder het motto “Restafval Vibration” gemeenschappelijk naar een materieel-artistieke stagnatie en status quo, zonder het creëren te hoeven afzweren.

Geen lid van Waste Management gooit zomaar iets weg, maar zal er altijd zorg voor dragen, dat datgene dat anders in rook zou opgaan een glorieus tweede leven krijgt in een nieuwe context, een ander verband of een parallelle sector.

De deelnemers werken allen onder de gemeenschappelijke naam Waste Management en signeren hun werk nimmer met hun eigen naam. Dit om onduidelijkheid te creëren, speculaties aan te wakkeren, mythevorming te stimuleren, en op termijn/postuum de prijzen van hun werken – die nu nog erg aan de lage kant zijn – flink op te drijven.

Bijna alle deelnemers hebben schoolgaande kinderen.

Deelnemende kunstenaars:

Ab Heute* (D/NL), Doueffe Nomal (F), Drieko Pietjes (B), Nick Slackers (GB), A. Mok (NL), Dubbe Baudekom (B/NL), Nellie Wilson (USA), Laszjtpak Platjszak (H), Dithcan Darin (Z-A), Benka Pot (NL), W. Juggebeente (B), DJ Stilliseffe (NL), Amy Gazeuse (F), Hasbin Wilby (Can), Cor Nuyte (N), Toef Telemanie (B), Anna Valbeet (B), Claris Case (GB), W. Tik (Z-A).

Recentelijk hebben zich ook Jay Ger Meister (D/USA) en Ed C Terra (EI) bij het collectief aangesloten.

(Ab Heute* is een collectief bestaande uit Ab Heute.)

Patroon en inspirator van het collectief is de Deense filosoof Alke Haltstrøm, wiens adagium “Het Leven, Zonde Van Je Tijd” door alle deelnemers wordt onderschreven en gevierd als de motor achter de stilstand die beweging heet.

Waste Management vervaardigt almost-readymades, multiples, assemblages, collages en objecten in series met titels als:

– Meesterwerken voor Kleinbehuisden (en Minderbedeelden)

– Wire Drafts

– Good Riddance

– Restafval Vibrations

                                       

Amsterdam april 2016

.


RIDDANCE BUNDLE I, II, III, IV
Affordable Zero 2016
Warhol voor kleinbehuisden, Campbell’s Stripped To The Buff, 2016
Nine Circles, 2020
Schoonhoven voor Kleinbehuisden, 2016
collectie Kees SmitDit is de site van een componist. Het is de bedoeling dat er geluid wordt afgespeeld om de content te begeleiden. Wil je dit toestaan?