• Joop van Brakel: wegwerpmuziek om te bewaren
  • Van Brakel, ook uw antitainer !!!
  • Ab Heute, Joop van Brakel, Waste Management en meer
  • muziek is voor 20% trillende lucht en voor 80% identificatie

COUP D’AMOUR (1990-1997)

Kannekens en Van Brakel, Good Grief 1990.

In 1990 werkten choreograaf Wim Kannekens en Van Brakel aan de eerste gemeenschappelijke groepsvoorstelling FaFaFaFaFa (Sad Song) voor het dans-collectief Coup d’amour. (Wim Kannekens, Feri de Geus, Adéla van der Weide)

Min of meer gelijktijdig werkten ze aan een duet genaamd Good Grief, waarin beiden dansten en musiceerden, dus voortdurend elkaars terrein betraden. Het resultaat was een amusante, absurdistiese en slapstickachtige performance die door zijn beperkte middelen en kleine formaat zeer geschikt was om te reizen en overal kon spelen.

We hadden het geluk dat de mensen van het Theater Instituut, toen nog het eerste aanspreekpunt voor buitenlands programmeurs, de voorstelling geslaagd vonden en ons vaak aanbevolen, waardoor we tussen 1990 en 1993 de voorstelling veelvuldig in het buitenland konden spelen, zoals Duitsland, Joegoslavië, Frankrijk, Italie (Sicilië).

Dit is de site van een componist. Het is de bedoeling dat er geluid wordt afgespeeld om de content te begeleiden. Wil je dit toestaan?