• Joop van Brakel: wegwerpmuziek om te bewaren
  • Van Brakel, ook uw antitainer !!!
  • Ab Heute, Joop van Brakel, Waste Management en meer
  • muziek is voor 20% trillende lucht en voor 80% identificatie

M-O-M (Men On MIkes) 2012

M-O-M (Men On MIkes) 2012                    Een Multivocale Brul

Vier gerenommeerde heren improviseren rond microfoons. Ze gebruiken daarbij soms zelfgeschreven liedteksten, soms willekeurig verzamelde krantenknipsels of andere woepertaal en soms niet aan taal gerelateerde uithoeken van hun stemmen.

in analfabetiesee volgorde (L-R):

Han Buhrs             voorheen zanger van o.a. Schismatics, Palinckx, The Ex, POW Ensemble, Rubatong   
Hans Dagelet        acteur, trompettist, schrijver, beeldend kunstenaar
Guy Harries           zanger van o.a. Init, componist van electroniesche muziek, lid van POW Ensemble
Joop van Brakel    voorheen zanger van o.a. Nasmak, Dish Hunt.

Han Buhrs

Zanger Han Buhrs (Horn, Limburg, 23 februari 1955) begint in de jaren tachtig zijn eerste eigen groepen, onder invloed van muzikanten en bands uit de new wave en rock-avantgarde als Captain Beefheart en Pere Ubu. Hij formeert kleinere ensembles, waarvoor hij tekst en muziek schrijft, zoals de Remo Tobs, The Schismatics, Sumbur en Diftong, en grotere groepen, zoals de Nine Tobs. Hierin ontwikkelt hij een techniek met twee microfoons, waarbij de ene het kale stemgeluid weergeeft en de andere is aangesloten op elektronische effectapparatuur. Buhrs raakt steeds meer geïnteresseerd in improvisatie, en wordt een graag geziene vocalist in bands die opereren op het snijvlak van rock, gecomponeerde en geïmproviseerde muziek, zoals Palinckx, The Ex en het POW Ensemble van Luc Houtkamp. In 1993 bekroont de Stichting Jazz in Nederland hem met de Podiumprijs als ‘Talent Deserving Wider Recognition’. Tegenwoordig leidt hij zijn eigen kwartet Rubatong en geeft hij solo-performances.

lees meer over Han Buhrs op:

http://www.muziekencyclopedie.nl/action/entry/Han+Buhrs

Guy Harries

Guy Harries is een componist/performer die woont en werkt in Londen en Amsterdam.
Zijn werk wordt vooral gekenmerkt door de interactieve combinatie van live elektronica met akoestische instrumenten en het gebruik van multimedia.
Hij bedient zich bij zijn performances van fluit, stem en elektronica.
Zijn composities zijn gespeeld door eigentijdse ensembles als: The Tate Ensemble, SOIL, The Roentgen Connection, Vocal Lab en LOOS, en zijn in verschillende landen uitgezonden en uitgevoerd.
In 2000 ontving hij de Henriëtte Bosmans Prijs van het Genootschap van Nederlandse Componisten (GeNeCo).
Guy Harries is ook singer-songwriter, optredend als ‘electronic troubadour’ met laptop en stem.

Guy Harries werkte samen met musicus Meira Asher, met wie hij samen The Bodylab Arts Foundation stichtte. Hij is tevens vast lid van het POW Ensemble. Hij heeft een aantal multimedia werken geproduceerd: Stereo Dogs, Nocturnaround and Imaginary Friends. Zijn kameropera Jasser beleefde een Nederlandse tour in 2006/07, en hij werkt momenteel aan een nieuwe opera gebaseerd op de roman Two Caravans, in samenwerking met Kameroperahuis Zwolle.
Hij voltooide zijn PhD in Electroacoustic Performance aan de City University, London en doceert muziek aan de  University of East London.

lees meer over Guy Harries op

http://www.guyharries.com/

Dit is de site van een componist. Het is de bedoeling dat er geluid wordt afgespeeld om de content te begeleiden. Wil je dit toestaan?